FAQ HSE

Waar staat HSE voor?

Health, Safety and Environment

Safety App

Als ik de Safety App aanvraag, hoe lang duurt het voor deze operationeel is in mijn organisatie?

Dit is in maximaal vier tot zes weken geregeld!

Ik wil de Safety App met het logo en huisstijl van mijn organisatie, kan dat?

De app wordt volledig in jouw huisstijl ingericht.

Moet er telkens opnieuw ingelogd worden in de Safety App?

Met een QR code log je eenmalig in. Daarna ben je altijd ingelogd. De QR code is voor iedereen hetzelfde. Er is ook een optie voor persoonlijke inlog, deze is ook eenmalig nodig tenzij de gegevens wijzigen. 

Ik wil graag een agenda in de Safety App toevoegen, is dat mogelijk?

Er is heel veel mogelijk! In de basis versie van de app is het mogelijk om de inhoud van een reeds bestaande module te wijzigen, denk hierbij bijvoorbeeld aan andere vragen in het werkplekinspectie formulier. In de PRO versie kunnen daarnaast ook nieuwe modules toegevoegd worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld specifieke formulieren voor controles of schades, maar ook compleet nieuwe bouwstenen zoals een agenda of trainingsoverzicht.

Veiligheidscampagnes

Waaruit bestaat een Veiligheidscampagne?

Een Veiligheidscampagne bestaat uit een uitgebreide introductie animatievideo, 2 of 3 korte animatievideo’s die ingezet kunnen worden als reminder in bijvoorbeeld een whatsapp groep of intranet, diverse posters behorende tot het thema, een toolbox gericht op het thema en een geheugensteuntje voor het goed uitvoeren van een safetywalk. Een safetywalk is een observatie gecombineerd met een interactief gesprek met de medewerkers op de vloer.

Hoe lang loopt eenVeiligheidscampagne?

Dit is in principe aan de klant om dat te besluiten. Wij raden aan om een campagne minimaal 3 maanden te laten duren. Dan geef je het ook echt de tijd en de aandacht die het verdient.

Is de Veiligheidscampagne in abonnements vorm?

De Veiligheidscampagne neem je af als jaarabonnement, in dat abonnement ontvang je vier keer een volledige campagne. Uiteraard kan deze frequentie worden verhoogd, dit gaat dan in overleg. Losse afname is ook mogelijk, hierin kunnen we ook campagnes op maat maken.

Kan de Veiligheidscampagne in mijn huisstijl worden ingericht?

De Veiligheidscampagne kan geheel in jouw huisstijl opgemaakt worden, met gebruik van jouw logo’s en kleuren. Dit zorgt voor directe herkenning bij de collega’s en werkt erg aanstekelijk. Je kunt er ook voor kiezen om vier campagnes aangeleverd te krijgen volgens onze eigen standaard.

Ik wil graag starten met veiligheidscampagnes maar de inhoud graag zelf bepalen. Is dat mogelijk?

Jazeker! Maatwerk is natuurlijk ook mogelijk. Per campagne gaan we dan met jou om tafel zitten om je wensen te inventariseren. Deze zetten wij vervolgens om in een campagne die niet over het hoofd gezien kan worden.

Toolboxen

Hoe kan ik de voortgang goed monitoren?

Rapportages zijn te volgen via de tool, of direct te downloaden in Excel. Deze rapportages maken inzichtelijk wie de toolboxen gevolgd en gehaald hebben op individueel niveau. Handmatige registraties zijn niet meer nodig.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat medewerkers de toolboxen ook daadwerkelijk volgen, en niet alleen maar doorklikken?

De toolboxen zijn voorzien van een afsluitende test die met 100% gehaald moet worden, anders kan men de toolbox niet afronden. Het systeem ‘dwingt’ hierdoor medewerkers de toolbox dus goed te volgen!

Kan ik zelf de onderwerpen bepalen?

Jij bepaalt de onderwerpen die voor jouw organisatie relevant zijn. Daarbij kun je kiezen uit een uitgebreide catalogus. 

Komen er ook nieuwe toolboxen bij?

De catalogus wordt maandelijks aangevuld met nieuwe toolboxen.

Kan ik ook medewerkers ook individueel voorzien van een toolbox?

Het systeem is zo gemaakt dat in theorie ieder individu, maandelijks, een andere toolbox kan volgen. Dit bepaal jij zelf bij de inschrijving. Uiteraard is dit op structurele basis niet wenselijk maar wel mogelijk. Bijvoorbeeld voor een specifieke ploeg of afdeling.